I det fynske folks tjeneste

Rådmand henter viden i Japan

Odense-rådmand Peter Rahbæk Juel tager på studietur til Japan for at studere det nyeste inden for robot- og velfærdsteknologi på pleje- og omsorgsområdet.

Odense-rådmand tager på studietur til Japan for at studere det nyeste inden for robot- og velfærdsteknologi på pleje- og omsorgsområdet.

Odense er i forvejen en af de danske kommuner, der er med helt fremme inden for velfærdsteknologi. Peter Rahbæk Juel vil derfor gå i spidsen for, at kommunen udnytter velfærdsteknologiens potentiale endnu bedre.

- Japan er ubestridt i den globale førertrøje, når det gælder udvikling af velfærds- og robotteknologi. Velfærdsteknologi er kodeordet for, hvordan vi fjerner de tungeste opgaver fra personalet i plejesektoren, så der i stedet bliver mere tid til pleje og omsorg for den enkelte, udtaler rådmand Peter Rahbæk Juel, Soc. Dem.
 
Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning er allerede langt i brugen af velfærdsteknologi. En af de ting, der har været stor succes med, er de robotstøvsugere, som er blevet testet på to kommunale plejecentre. Robotterne klarer det hårdeste, fysiske arbejde for personalet, der så i stedet kan bruge tid på plejen af de ældre.

Samtidig er det også en måde at afhjælpe problemerne med rekrutteringen inden for sektoren, at der er nogle rigtig gode arbejdsforhold at lokke med.

- Målet med at indføre velfærdsteknologi på ældre- og handicapområdet er at få frigjort personalets tid, så mest muligt af den kan anvendes der, hvor der er allermest behov for menneskelig kontakt, siger Peter Rahbæk Juel.