Endelig skal Anne Dorthe på Verdensholdet: - Jeg glæder mig helt vildt

Efter flere forsøg, en corona-udsættelse og utallige timers træning har Anne Dorthe endelig fået meldingen: Hun skal lave gymnastik for hele verden.

I år var der ekstra meget på spil. For hvis 27-årige Anne Dorthe Pedersen skulle på DGI Verdensholdet, var det som udgangspunkt nu.

- Jeg havde i mit hoved, at det var sidste gang. Den skulle bare have fuld smadder, og jeg skulle virkelig vise, hvad jeg kunne. Så måtte det briste eller bære, fortæller hun.

Det er fjerde år, hun søger ind på DGI Verdensholdet, hvor nogle af de bedste danske gymnaster skal lave opvisninger for hele verden. Men det er reelt set kun tredje gang.

For midt i sidste års udtagelse meldte corona sin ankomst, så udtagelsen blev annulleret, og alt blev rykket til 2021. Men så i år lykkedes det endelig.

- Det var bare mega vildt. Alle følelser rullede igennem mig, fordi det er noget, der har ligget i kroppen, og som jeg har drømt om i rigtig mange år, fortæller hun og fortsætter:

- Der gik lige lidt tid, før jeg forstod, at det var ægte, og at nu sker det.

quote Det var bare mega vildt. Alle følelser rullede igennem mig...

Anne Dorthe Pedersen, gymnast, Odense

Endelig gymnastik i fokus

Anne Dorthe Pedersen startede til forældre-barn-gymnastik, da hun var halvandet, og har siden da dyrket både spring-, rytmegymnastik og dans. 

Selvom hun har brugt utallige timer på det, har gymnastikken dog altid været en hobby ved siden af hverdagen med skole og uddannelse.

Denne type gymnastik er nemlig ikke noget, man ellers kan dyrke fuld tid eller på professionelt plan - lige udover på Verdensholdet, fortæller hun.

- Jeg glæder mig virkelig til hele pakken – og jeg glæder mig helt vildt til at mærke og dyrke gymnastikken på højt plan og alt det, man kan. Typisk dyrker man jo bare gymnastikken i fritiden.

- Vi skal bare have det bedste ud af det, vi har lov til. Fordi bare det, at vi kan lave et hold lige nu, er kæmpe stort.
- Vi skal bare have det bedste ud af det, vi har lov til. Fordi bare det, at vi kan lave et hold lige nu, er kæmpe stort.
Foto: Sofie Kirkegaard Øritsland

quote Det, tror jeg, bliver meget stort og lidt rørende også

Anne Dorthe Pedersen, gymnast, Odense

- Det bliver mega, mega fedt

Men nu får gymnastikken fuldt fokus. Til oktober rejser holdet på 28 gymnaster ud i verden. Og det bliver vildt efter lang tid i skyggen af corona.

- Jeg glæder jeg mig helt sindssygt til at rejse og opleve verden. Det bliver mega, mega fedt, når vi skal det, fortæller hun. 

Noget af det vigtigste for Anne Dorthe er dog det fællesskab, der kommer på Verdensholdet. Og det kan hun allerede mærke her til de første weekendsamlinger.

- Alle vil hinanden helt vildt på et virkelig fedt plan. Folk er alle sammen stillet op til udtagelsen med interesse i at skulle indgå i det mega fede sociale fællesskab.

Fællesskabet er noget af det, Anne Dorthe glæder sig meget til.
Fællesskabet er noget af det, Anne Dorthe glæder sig meget til.
Foto: Sofie Kirkegaard Øritsland & Natacha Djervad Danielsen

Stort uanset corona-rammer

Men hvad så med corona? For selvom flere og flere bliver vaccineret, er der stadig corona-varianter og stor forskel på, hvordan det går i det forskellige lande.

- Selvfølgelig kan man ikke vide, hvad der sker. Men alle har stillet op på præmissen om, at corona er her, så folk er også meget indstillede på, at hele verden er foranderlig - og det samme er vores situation, fortæller Anne Dorthe og fortsætter.

quote - Vi skal bare have det bedste ud af det, vi har lov til

Anne Dorthe Pedersen, gymnast, Odense

- Vi skal bare have det bedste ud af det, vi har lov til. Fordi bare det, at vi kan lave et hold lige nu, er kæmpe stort.

Det vigtigste for Anne Dorthe kommer nemlig til at ske uanset hvad; De skal på gulvet.

- Gymnastik-Danmark har været lukket ned i så lang tid, og vi bliver måske nogle af de første, der åbner opvisninger op igen som DGI's 13. Verdenshold. Det, tror jeg, bliver meget stort og lidt rørende også.

Hør Anne Dorthes historie i videoen herunder.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.