500 demonstrerede for Yasmin

Den udviste skoleelev Yasmin Ahadi fik stor opbakning, da mange hundrede mennesker mandag aften gik fakkeloptog i Middelfart.

Nogen må gøre noget

1612 Yasmin2

- Jeg er virkelig glad for, at der er så mange, der er kommet for at støtte mig, siger 11-årige Yasmin Ahadi til TV 2/Fyn.

Det var kammeraterne i 5. klasse på Vestre Skole i Middelfart, der havde arrangeret demonstrationen. De ville råbe politikerne op, og sikre at deres ven ikke bliver udvist til hjemlandet Afghanistan.

- I klassen synes vi alle, det er meget uretfærdigt. Nogen må kunne gøre noget, sagde klassekammeraten Linda Miftaraj til den store forsamling.

Opbakning fra Borgen

1612 Yasmin5

Yasmin Ahadi kom til Danmark med sin mor i 2008. To år senere fik de humanitær opholdstilladelse, fordi Danmark ikke sender kvinder uden en mandlig forsørger tilbage til Afghanistan. Men da Yasmins far dukkede op i en flygtningelejr i Grækenland i 2012 blev familien genforenet. Dermed var de altså ikke berettiget til at være i Danmark længere.

Men det er helt forkert, mener Enhedslistens formand. Sammen med de 500 andre borgere, var Johanne Schmidt-Nielsen taget til Middelfart for at støtte Yasmin Ahadi og familien.

- Det er helt urimeligt, at Yasmin og hendes familie skal udvises. Jeg vil blive ved og ved med at presse regeringen til at forstå, at vi skal tage hensyn til børn. At man i sager som den her ikke bare kan lukke øjnene for, at her er faktisk nogle børn, der reelt er blevet danske, siger Johanne Schmidt-Nielsen til TV 2/Fyn.

Håber på Børnekonventionen

1612 Yasmin1

Yasmin Ahadi og familien har foreløbigt fået lov til at blive i Danmark så længe sagen behandles. I følge advokaten kan det være mellem et halvt og et helt år endnu.

Udlændingestyrelsen ser nu på, om FN's Børnekonvention er gældende i Yasmins tilfælde. Der skal blandt andet tages stilling til muligheden for skolegang i Afghanistan og til hvor godt Yasmin allerede er integreret i Danmark.

Men uanset hvor godt Yasmin Ahadi kender til det danske samfund, og hvor godt hun taler sproget, så skal hun tilbage. Det mener Dansk Folkeparti.

- Når folk kommer til Danmark, og siger de er flygtninge, så hjælper vi dem i en periode, indtil forholdene er sådan, at vi vurderer, at de kan sendes tilbage til deres hjemland, det er en rimelig måde at gøre det på, siger partiets udlændingeordfører Martin Henriksen.

Familiens advokat Hanne Holm Hansen vurderer, at der er en realistisk mulighed for, at konventionen kan fortolkes på en måde, der kan sikre Yasmin Ahadi og familien ophold i Danmark.

Efter en times fakkeloptog sluttede demonstrationen foran rådhuset i Middelfart.

Oversigt

    Oversigt