I det fynske folks tjeneste

Åben landsby skal sælge byggegrunde

Der er 25 store byggegrunde til salg i Krogsbølle på Nordfyn, og en åben landsby arrangement skal være med til at sætte gang i salget.

Flere landsbyer mangler nye beboere, men med et Åben Landsby arrangement håber de at lokke ny familier til området.

Flere landsbyer mangler nye beboere, og det er ikke let at trække nye familier til området. Men initiativtagerne til åben landsby håber på, at arrangementet kan være med til at trække nye folk til byen.
 
- Vi har en meget velfungerende idrætsforening, vi har en god skole med overbygning op til niende klasse, der er mange lokale erhvervsdrivende, der er et godt indkøbscenter - Dagli' Brugsen i Bårdesø - vi har en flot kirke, en god udsigt, flot natur. Der er mange gode ting ved Krogsbølle, siger Flemming Knudsen der er formand for Krogsbølle Borgerforening.

I øjeblikket er der 7 grunde til salg, men planen er, at der i anden etape skal sælges yderligere 17 grunde på mellem 1.000 og 2.500 kvadratmeter. Kjeld Hansen der er administrator for Andelsselskabet Kirkebakken i Krogsbølle regner med at grundene på 1.000 kvadratmeter skal sælges til omkring 300.000 kroner.

Men julen er lige om hjørnet, og med julegave indkøb og finanskrise, er tidspunktet for at sælge byggegrundene ikke det bedste.

- Klart har det betydning, men på den anden side, så har det jo også vist sig igennem tiderne, at der hvor man har størst succes, det er, hvis man gør lidt modsat af, hvad andre gør, og nu er vi jo nede i et hul. Vi håber jo på, at vi er helt nede i bunden nu og på vej opad, og så er det måske også det rigtige tidspunkt at gøre det på, siger Kjeld Hansen.