I det fynske folks tjeneste

Børnepsykiatrisk afdeling i Odense fyrer ansatte

03:59

1 af 2

Børne- og ungdomspsykiatrien i Odense skal spare markant og nedlægger ni fuldtidsstillinger.

Flere års markant overforbrug betyder, at afdelingen har oparbejdet en gæld på knap 11 millioner kroner, som Region Syddanmark nu kræver tilbagebetalt.

Det fortæller TV 2/FYN.

Voldsomt bekymrede

Fire medarbejdere er opsagt, to er forflyttet til andre afdelinger i regionen, og tre medarbejdere har søgt orlov.

- Vi er voldsomt bekymrede over, hvordan det skal påvirke det daglige arbejde, og hvordan det skal påvirke personalet og patienter, siger Annette Lundgaard Pedersen, der er fællestillidsrepræsentant i Dansk Sygeplejeråd, psykiatrien i Region Syddanmark, til TV 2/FYN.

Der er endnu ikke overblik over præcis hvordan, at nedskæringerne vil komme til udtryk på afdelingen. Men det står klart, at der bliver mindre bemanding i aften- og nattetimerne.

- Det bliver en stor opgave at organisere os ud af det, siger Kurt Memmert, ledende overlæge på Børne- og Ungdomspsykiatrisk afdeling, Odense.

Også pressede

Afdelingen har været nødt til at træffe en aftale med voksen-psykiatrisk afdeling på den anden side af gaden om, at personale derfra i nødsituationer kan komme medarbejdere på børnepsykiatrisk afdeling til undsætning. For eksempel hvis en patient er til fare for sig selv eller andre på afdelingen og skal bæltefikseres.

- Jeg håber, det kommer til at fungere. De er jo også pressede på voksen-psykiatrisk afdeling, lyder det fra Annette Lundgaard Pedersen.

Anders Meinert Pedersen, der er lægefaglig direktør i Psykiatrien, Region Syddanmark, siger, at han ikke tror, at nedskæringerne kommer til at gå ud over hverken personale eller patienter.

SE MERE PÅ TV 2/FYN ONSDAG AFTEN KLOKKEN 19.30

Ved du noget? Så send os et tip