Færre og hurtigere ambulancekørsler

Antallet af ambulancer, der må rykke ud med blå blink og horn, er i år faldet betydeligt i forhold til sidste år. Samtidig er ambulancerne en anelse hurtigere fremme end sidste år, viser en opgørelse.

-

Antallet af ambulancer, der må rykke ud med blå blink og horn, er i år faldet betydeligt i forhold til sidste år.

En opgørelse over ambulancernes udrykningstider, viser, at der i årets første tre kvartaler har været 632 færre akutte ambulancekørsler end i de tre første kvartaler sidste år.

Ialt har ambulancerne fra januar til september kørt akut ud 11.731 gange. Det er et fald på over fem procent i forhold til året før, hvor der var det største antal akutte udrykninger i fem år.

Om det skyldes de færre udrykninger eller andre faktorer fremgår ikke af statistikkerne, men fakta er, at ambulancerne sidste år var hurtigere fremme ved ulykkesstederne end året før.

Den gennemsnitlige udrykningstid er i år på 7,4 minutter og det er nogenlunde det samme som sidste år og pænt under målsætningen på en gennemsnitlig udrykningstid på 7,9 minutter. Men antallet af udrykningstider der overstiger 15 minutter er på \"kun\" 408, og det er det  laveste antal i fem år.

Det er især lange køreafstande og optagede ambulanceberedskaber, der gør, at udrykningstiden i 3,5 procent af tilfældene kommer op på over 15 minutter.

Oversigt

    Oversigt