Fynsk vindmølleproducent ansætter i bundter

Det seneste år har Aluwind i Ringe ansat 100 nye medarbejdere. Omsætningen buldrer frem.

Vindmølleleverandøren Aluwind med base i Ringe har i bogstaveligste forstand medvind. Det skriver Børsen mandag.

Ikke nok med at omsætningen er hastigt stigende, er der det seneste år ansat omkring 100 nye medarbejdere.

- Vi stormer frem, og det ser faktisk lidt voldsomt ud, når jeg ser på tallene. Men der er en del medvind i branchen, og samtidig er vi i stand til at øge vores markedsandele, siger administrerende direktør i Aluwind, Ole V. Rasmussen, til avisen.

Han forventer, at regnskabsåret for 2016/2017 vil nå over 620 millioner kroner - det er ifølge Børsen en stigning på 200 millioner kroner på to år.

Medvind hele vejen rundt

Den danske vindmølleindustris omsætningen steg til knap 98 milliarder kroner i 2016. Det er en stigning på knap 10 milliarder kroner sammenlignet med året før.

I samme periode er der skabt 6,2 procent flere job i vindmøllebranchen, og det er især giganterne Siemens Wind Power og Vestas, som driver den danske vindmøllebranche frem. 

Overfor Børsen lægger Ole V. Rasmussen, som har været hos Aluwind siden 2009, ikke skjul på, at Aluwind nyder godt af de to kæmper, der begge er storkunder på Fyn.

- Hvis man har et godt samarbejde med de store spillere, så har man fat i den lange ende. Det har i hvert fald været med til at drive vores vækst - både i Danmark og i udlandet, siger Ole V. Rasmussen til Børsen.

Ringe, Kina og USA

Aluwind leverer komponenter til primært offshore-møller. Virksomhedens hovedkvarter holder til på Kielbergvej i Ringe, mens man i Castle Rock, Colorado, USA, og i Jianghai-distriktet i Guangdong-provinsen i Kina finder virksomhedens udenlandske aktiviteter.

Oversigt

    Oversigt