Ildsjæle i redningsaktion: Jernalderlandsbyen genopstår

Foreningen Odins Odense skal holde liv i Jernalderlandsbyen. Nu skal der samles penge ind hos blandt andet fonde.

Jernalderlandsbyen i Næsby stod til at glide over i historiebogen, men nu har en gruppe lokale ildsjæle oprettet foreningen Odins Odense, som vil drive den historiske by videre.

Det skriver DR Fyn.

Tidligere på året mistede Jernalderlandsbyen sit tilskud fra Odense Kommune, og dermed stod landsbyen til at lukke ved årsskiftet.

Tirsdag var omkring 75 fynske frivillige mødt op til opstartsmødet for den nye forening. 50 personer meldte sig ind i foreningen, som nu skal finde midler til at drive byen videre.

- 1. januar har vi nul kroner, men vi får lidt ind, når folk melder sig ind i foreningen. Så nu skal jeg ned og have lavet en konto, så folk kan sætte penge ind, siger en af initiativtagerne bag foreningen, Annette Bøge Huulvej til DR Fyn.

Ud over medlemskontingenter vil foreningen skaffe penge til den historiske by via fonde, crowdfunding, sponsorater og entreindtægter fra gæster i landsbyen.

Det samlede budget for et år kommer til at ligge omkring 1,8 millioner kroner, og foreningen mener, at de kan komme i mål.

- Vi er fortrøstningsfulde. På mødet i går var der én, som mente, at vi sagtens kunne finde 500.000 kroner i sponsorater og fonde. Han er meldt ind i vores fondsøgningsgruppe, så det tror vi på, siger Annette Bøge Huulvej til DR Fyn.

24. november er der stiftende generalforsamling i foreningen Odins Odense. 

 

Oversigt

    Oversigt