Kvindelige kandidater i fælles march: - Vi vil have flere kvinder i politik

Alle kvindelige byrådskandidater i Kerteminde er fredag på gaden i en fælles march. De vil have flere kvinder ind i politik.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der skal flere kvinder ind i lokalpolitik. Sådan lyder budskabet fredag fra de kvindelige kandidater til Kertemindes byråd, når de går på gaden i en fælles march for at sætte fokus på kvinder i politik. Med sig har de både balloner, bolsjer og flyers. Alt sammen i farven lyserød. 

- Vi gør det for at få kvinder til stemmeurnerne og for at gøre opmærksom på, at der ikke er nok kvinder i politik, fortæller Annette Langhoff (SF). 

Ingen partipolitik 

Kvinderne går på gaden som et led i Kvinderådets kampagne "Stem flere kvinder ind", der vil sætte fokus på den skæve fordeling af mænd og kvinder i landets byråd. På Fyn er kun 69 ud af kommunernes 244 byrådsmedlemmer kvinder. Det svarer til 28 procent. Og det tal skal være højere efter kommunalvalget den 21. november, og derfor 

har Kertemindes kvindelige kandidater i dag lagt partifarverne på hylden for den fælles sag. 

- Vi har lavet en ed. Vi er ikke partipolitiske i dag. Vi går simpelthen ud som kvinder, punktum. Det er også derfor vi har valgt lyserød, som er en partipolitisk neutral farve, siger Annette Langhoff. 

De kvindelige kandidater startede deres march i Langeskov Bycenter og rykker derfra videre til torvet i Kerteminde og idrætscentret i Munkebo. Målet er at få så mange borgere i tale som muligt. 

Men er det ligestilling at opfordre vælgerne til at stemme på kvinder? 

- Det kan du selvfølge med rette spørge om. Men når man ser på, hvor lille en repræsentation der er af kvinder generelt, så har vi altså brug for flere kvinder, lyder det fra Annette Langhoff. 

Oversigt

    Oversigt