I det fynske folks tjeneste

Løste konstituering med ekstra udvalg

02:13

Den kommende socialdemokratiske borgmester Jørgen Simonsen (tv)og Venstres Morten Andersen (th) præsenterede aftalen ti minutter over ni.

1 af 2

På valgnatten blev Venstre og socialdemokraterne på Nordfyn enige om en socialdemokratisk borgmester, men siden har de diskuteret, hvor mange formandsposter de enkelte partier skulle have i udvalgene. I aften lavede de så endnu et udvalg, så der var poster nok til alle.

På valgnatten blev det aftalt, at Venstre skulle have to formandsposter, mens socialdemokraternes Jørgen Simonsen blev borgmester og partiet desuden fik en formandspost.

Den aftale vakte skuffelse i dele af Venstres bagland, så onsdag tilbød Jørgen Simonsen Venstre endnu en formandspost, så socialdemokraterne nu ingen havde.

Det skabte til gengæld ballade i Jørgen Simonsens bagland, og først mandag aften på rådhuset i Bogense fandt man en løsning.
Et nyt erhvervsudvalg blev oprettet, så Venstre kan få tre formænd, socialdemokraterne en, og så er der stadig en post til henholdsvis de konservative og SF.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.