I det fynske folks tjeneste

Militæret ind i Vollsmose: - Nu rabler det da for Venstre

Brian Dybro fra SF kritiserer Venstre i Odense for at komme med desperate udmeldinger i forbindelse med, at PostNord har stoppet omdelingen af post i Vollsmose.

PostNord har midlertidigt stoppet omdelingen af post i Odense-bydelen Vollsmose, efter postbude er blevet truet.

I den forbindelse har Venstre meldt ud, at alle midler skal tages i brug for at stoppe udviklingen, heriblandt også muligheden for at sætte militæret ind i bydelen. Det er dog for voldsomt, mener SF. 

Læs også Postomdeling i Vollsmose stoppet: - Sæt gerne militæret ind

- I Danmark sætter vi ikke militæret ind mod civilbefolkningen, som Jane Jegind (rådmand fra Venstre, red.) kræver. Det er jo helt skudt ved siden af, om jeg så må sige, skriver Odenses viceborgmester, Brian Dybro (SF), på sin Facebook-profil.

- Vi er enige om, at postmedarbejdere skal kunne udføre deres arbejde uden trusler, alt andet er uacceptabelt. Men militæret? Nu rabler det da for Venstre i Odense, fortsætter han.

Jane Jegind sagde mandag aften til TV 2/FYN, at der var overskredet en grænse.

- Nu er det nok. Det er Danmark, vi lever i. Der skal være konsekvens. Man skal kunne komme der, om man er postbud, brandmand eller almindelig borger, sagde Jane Jegind.

- Det her handler ikke om flere millioner kroner. Det handler om, at der bliver sagt stop for, at en lille gruppe derude (Vollsmose, red.) gør livet usikkert, forklarede hun.

Ifølge SF-byrådspolitikeren er der dog gået valgkamp i den for Venstre i Odense.

- Det er en desperat udmelding af en presset Jegind op til et valg i november. Prøv lige at trække vejret. Det er en opgave for politiet, skriver Brian Dybro.

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), mødes onsdag med Fyns Politi og PostNord for at diskutere situationen i Vollsmose. PostNord forventer at begynde at uddele post i Odense igen fra på onsdag.

00:16 Luk video
01:09 Luk video