I det fynske folks tjeneste

Ministre skal forklare brug af gartnerelever

Flere fynske gartnerier bruger bulgarere som billig arbejdskraft, og Dalum Uddannelses Center udnytter udlændingene til at lukke et kæmpe hul i kassen med danske skattekroner.

Det får nu Socialdemokraterne til at kræve en forklaring af sagen fra både beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) og undervisningsminister Bertel Haarder (V).

- Jeg har sjældent set noget lignende. Det er på ingen måde holdbart hverken for udlændingene eller for det danske uddannelsessystem. Vi ser på sagen med stor alvor, siger Carsten Hansen, gruppeformand og medlem af uddannelsesudvalget hos Socialdemokraterne, til Nyhedsbrevet 3F.

Elever fra Bulgarien og Ungarn

Kravet fra Socialdemokraterne kommer efter, at Nyhedsbrevet 3F i den seneste tid har afsløret, hvordan flere af 20 østeuropæiske EU-borgere er blevet brugt som billig arbejdskraft af fynske gartnerier.

Eleverne fra Bulgarien og Ungarn har været i såkaldt praktik fra april til september i år. Men flere af dem har ikke fået en ordentlig uddannelse, men bare arbejdet som ufaglærte i drivhusene til kun 55 kroner i timen.
Derudover har Dalum UddannelsesCenter som den første erhvervsskole i landet brugt den toårige uddannelse som væksthusgartner-assistent, der ellers er beregnet på bogligt svage danskere, til at få fyldt nogle af de mange tomme stole i klasselokalerne.

Eleverne kan dog ikke bygge videre på titlen som væksthusgartner-assistent uden for Danmarks grænser, da uddannelsen ikke er godkendt af EU's såkaldte ECTS-system.

Ledelsen på Dalum UddannelsesCenter har hidtil nægtet at tage ansvar for, at skolens østeuropæere bliver udnyttet og ikke har papirerne i orden.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.