Ønske: vinterferie i samme uge i hele landet

Der er vinterferie i Jylland i denne uge og på Fyn i næste uge. De to forskellige ferieuger giver problemer for både virksomheder og børnefamilier.

Nu ender sagen på undervisningsministerens bord.

Virksomheden Dinex i Middelfart er end af arbejdspladser, der mærker dobbelt at det er vinterferie i disse uger. Godt 40 af de 130 medarbejdere på Dinex bor i Jylland og har derfor ferie her i uge 7. Resten bor på Fyn, hvor skolerne holder lukket i næste uge.

Når vinterferien strækker sig over to uger, kan der hverken drosles helt ned eller køres på fuld kraft i nogle af ugerne.

- Aktiviteten i vores drift er for nedadgående perioder hvor vi ikke har fuld besætning. Så det har absolut en økonomisk konsekvens, når vi ikke kan afvikle ferie i den samme uge, siger Lennart Rasmussen, der er General manager i Dinex Danmark.

Rene Dall Jensen er en af dem der bor i Jylland, hvor vinterferien allerede er i fuld gang. Og da Dinex ikke lukker ned i vinterferien må han på job flere af dagene, hvor hans børn holder ferie.

- Min kone og børn holder ferie nu, men jeg kan kun få fri to af dagene. Det er svært at tage ud at rejse så, siger Rene Dall Jensen.

- Vi vil ønske, at man fra regeringens side lagde det fast, at det var den samme uge over hele landet, siger Lennart Rasmussen fra Dinex Danmark.

Det er de enkelte kommuner, der bestemmer, hvornår skolerne holder vinterferie. Men nu bliver det også en sag for Folketinget.

Alex Ahrendtsen, der er undervisningsordfører for Dansk Folkeparti er selv ramt af problematikken, da hans datter bor på Fyn og har ferie i uge 8, mens han selv og resten af Folketinget har ferie i uge 7.

- Jeg vil tage ønsket om en fælles uge med til forhandlingerne, siger Alex Ahrendtsen til TV 2/FYN.

Julie Skovsby, der er medlem af uddannelsesudvalget for Socialdemokraterne mener dog, at det fortsat skal være en lokal beslutning, hvornår hver enkelt skole holder ferie.

Oversigt

    Oversigt