I det fynske folks tjeneste

Oregaard-sag op i Folketinget

Enhedslistens folketingsmedlem, Keld Albrechtsen, mener, det er dybt betænkeligt, at Danmarks Husdyrpark, Oregaard ved Bogense, ikke får stats-støtte til at fortsætte arbejdet med at bevare truede gamle danske husdyrracer. SF vil også have undersøgt, om beslutningen er taget på et sagligt grundlag.

Tvivl om beslutningen er saglig

I går besluttede et udvalg under Fødevareministeriet at indstille fire gårde i Vorbasse, Gedsted, Maribo og Thisted til statsstøtte. I de kommende fire år skal de fire gårde dele to millioner kroner.
Enhedslistens Keld Albrechtsen, Århus, er dybt forundret over, at den fynske husdyrpark dermed er blevet vraget som statsanerkendt bevarings- og besøgscenter for gamle danske husdyrracer.
"Det lyder betænkeligt, og jeg er bestemt ikke tilfreds med den afgørelse. Straks på mandag, når jeg møder på Christiansborg, vil jeg tage fat i fødevareminister Ritt Bjerregaard for at få at vide, hvad der foregår", siger Keld Albrechtsen til TV 2/FYN.
SF's folketingsmedlem, Kaj Stillinger, der var en af initiativtagerne til beslutningen om at afsætte to millioner kroner til bevarelse af de gamle danske husdyrracer, siger til TV 2/FYN: "Jeg er frygtelig skuffet, vred og rasende. Jeg kan ikke have respekt for den sagsbehandling. Da pengene blev afsat, var intentionen helt klart, at Danmarks Husdyrpark, Oregaard, skulle tilgodeses".
Kaj Stillinger tilføjer, at SF's folketingsgruppe vil drøfte sagen igennem på tirsdag.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.