I det fynske folks tjeneste

Politiskole: Pape vil have nybygget politiskole i Herning

Foto: Ole Holbech

Justitsminister Søren Pape Poulsen, Kons., erkender, at der ikke er flertal for nybygget politiskole i Herning. Men han opgiver ikke kampen.

Det fynske Folketingsmedlem socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen havde torsdag kaldt justitsminister Søren Pape Poulsen, Kons., i samråd om placeringen af den nye politiskole.

Trine Bramsen ser helst, at politiskolen komme til at ligge i allerede eksisterende bygninger, så uddannelsen kan komme i gang hurtigst muligt.

Men Regeringen og den nytiltrådte  Justitsminister Søren Pape Poulsen står fast. Der skal bygges en hel ny politiskole og den skal ligge i Herning.

- Det er en del af Regeringsgrundlaget, at den nye politiskole skal flytte ind i en nybygget skole, og at den skal ligge i Herning. Så derfor vil jeg kæmpe for det, siger Justitsminister Søren Pape Poulsen, Kons., til TV2.

Svendborg Kommune og Nyborg Kommune har sammen med en række andre kommuner rundt i landet budt ind på den nye politiskole.

Samrådsspørgsmål

  • Retsudvalget havde bedt ministeren redegøre for tidspunktet for nyoptag af politielever og påbegyndelse af efteruddannelse af betjente kan efterleves med regeringens anbefaling af at bygge en helt ny politiskole i Herning.
  • Ministeren skulle også gøre rede for Rigspolitiets anbefaling til den geografiske placering af den ny politiskole, herunder om transporttiden til hovedstaden på maksimalt 2 timer kan overholdes, hvis skolen placere i Herning.
  • Og så skal minister også redegøre for den forudgående proces, herunder også om Hernings kommunens tilbud om gratis lån af lokaler .

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.