I det fynske folks tjeneste

Rikker Møller efter EM-sølv: Jeg gjorde det på min måde

Foto: Henning Bagger, Scanpix

Den danske svømmer begejstrede hjemmepublikummet med en EM-sølvmedalje på favoritdistancen.

Man kunne have sin tvivl om, hvorvidt Rikke Møller Pedersen var mødt op til kortbane-EM på hjemmebane i Danmark i den absolutte topform.

Men da hun skulle præstere på sin favoritdistance, 200 meter bryst, leverede hun også for alvor og skaffede Danmark en sølvmedalje.

- Jeg er superglad. Det var et superfedt løb, fordi jeg holdt mig til min måde at gøre tingene på, sagde Rikke Møller Pedersen, der endda havde overskud til at snakke med pressen, selv om hun skulle svømme holdkap senere søndag.

Den danske svømmer vandt sølv i tiden 2 minutter og 19,53 sekunder, og kun spanske Jessica Vall Montero var hurtigere end Rikke Møller Pedersen.

Læs også Rikke Møller sikrer Danmarks fjerde EM-medalje

Efter finalen i 100 meter bryst lørdag, hvor hun sluttede sidst, gav hun udtryk for ærgrelse over at have ladet sig stresse af sine modstandere.

Men i 200 meter bryst leverede hun en stærk præstation med sine karakteristiske lange tag foran hjemmepublikummet i Royal Arena.

- Selv om man har gjort det her i mange år, kan det godt være svært at tro på, at man er god nok, som man er. Så det var godt at svømme et løb, hvor jeg følte, at det var mig, der styrede det, siger den danske svømmer.

Rikke Møller Pedersen er indehaver af verdensrekorden i 200 meter bryst på langbane.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.