Skov flyder med industriaffald

En naturskøn strækning i Åløkkeskoven i Odense bliver brugt som losseplads af en grill eller et pizzeria.

 
 

Plastikkasser fra grøntsager, industridåser fra tomater, melsække og fritureolie. I flere år har en strækning langs en sti i Åløkkeskoven flydt med ulækkert industriaffald.

- Det er noget svineri, og det har stået på i flere år, siger Jan Bronke, der er nabo til området og bruger stien som løberute.

 
 

Affaldet, som tilsyneladende stammer fra en grill eller et pizzeria, er smidt ned langs grøften, og kan ikke umiddelbart ses fra stien. Men hvis man går nogle meter ind i skoven, minder området om en losseplads.

- Jeg har kontaktet politiet flere gange, men de har ikke resurser eller tid til at rydde op, siger Jan Bronke.

 
 

Området bliver dog tilsyneladende renset en gang imellem for der kommer hele tiden mere affald, og den seneste tid er problemet med affaldsmængderne blevet større.

- Det er femte gang alene i år, at vi skal samle store mængder her på stien. Jeg er forarget, og det koster skattekroner hver gang vi skal ud og rydde op, siger Carsten Lensskjold fra affaldselskabet Hededanmark

Hos Fyns Politi har man ingen spor af affaldssvinene.

- Jeg ved ikke hvor det stammer fra, men jeg kan ikke forstå den moral, der gør, at man smider det her i stedet for at køre det på genbrugsstationen, siger Jan Bronke.

Her ligger lossepladsen:

Vis Industriaffald på et større kort

Oversigt

    Oversigt