I det fynske folks tjeneste

Søsteren til Odense Letbane kører endelig med passagerer

00:29

Video: TV 2 Østjylland

Torsdag kører letbanen i Aarhus med sine første passagerer. Odense Letbane skal i fremtiden igennem samme sikkerhedsgodkendelser, som har forsinket letbanen i Aarhus.

I Aarhus var der mange glade miner, da letbanen langt om længe kunne køre med sine første passagerer torsdag formiddag. 

Læs også Letbanedirektør garanterer: Ingen Aarhus-historier i Odense

Letbanen skulle i første omgang have været klar i sommer, men startdatoen blev rykket til den 23 september. Dagen inden den helt store åbning i september blev det så udskudt igen. Trafikstyrelsen satte foden ned, fordi der manglede forskellige sikkerhedsgodkendelser. 

Aarhus Letbane er magen til den letbane, vi skal have i Odense, som forventes at være klar i 2020. Inden da skal den igennem samme sikkerhedsgodkendelser, som letbanen i Aarhus. 

Regner ikke med forsinkelser i Odense

Direktøren for Odense Letbane, Mogens Hagelskær, er glad for, at letbanan nu kan køre i Aarhus. Han har tidligere fortalt, at de ikke regner med at komme i samme vanskeligheder hos Trafikstyrelsen, som de kom i Aarhus. 

Aflysningen i Aarhus skyldtes dengang, at Trafikstyrelsen ikke kunne godkende sikkerheden hos letbanen og hos operatøren, Keolis, som står for driften af letbanen. Men ifølge Mogens Hagelskær har de i Odense garderet sig mod, at en lignende situation vil kunne opstå hos dem.

Læs også Flertal af odenseanere vil ikke bruge letbanen

- Inden vi sendte vores udbudsmateriale for operatøren ud, har vi indarbejdet i materialet, at inden operatøren overhovedet kan få lov at lave prøvedrift i Odense, så skal alle godkendelser være på plads. Så vi kommer ikke til at stå i en situation, hvor vi dagen inden, vi skal åbne letbanen i Odense, bliver nødt til at aflyse, sagde Mogens Hagelskær i september. 

Desuden har letbanen i Odense allerede været i dialog med Trafikstyrelsen det seneste år, så de i god tid får forberedt sig på sikkerhedsgodkendelserne, inden letbanen står færdig. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.