I det fynske folks tjeneste

Specialskole: Ikke i Odense, men gerne i Lejre

02:19

I Odense kæmper en gruppe forældre til handicappede børn for at lave en en specialskole. Det kan de ikke få lov til - men det kan de i Lejre på Sjælland.

1 af 2

I Odense kæmper en gruppe forældre til handicappede børn for at lave en specialskole. Det kan de ikke få lov til - men det kan de i Lejre på Sjælland. Her mener de, at handicappede også har ret til frit skolevalg.

I den sjællandske kommune er der uden problemer oprettet en lille privat skole for handicappede børn.

Det er specialskolen Bramsnæsvig ved Kirke Hyllinge i Lejre Kommune, der med sine 23 børn fik opbakning fra kommunen med det samme, da forældrekredsen bankede på for syv år siden.

- Så kiggede vi på, om de kriterier, der skulle til, for at vi kan godkende det, var opfyldt, og det var de. Og vi er også interesseret i at skabe arbejdspladser i vores kommune, siger Lone Feddersen, direktør i Lejre Kommune.

I Odense henholder kommunen sig til en paragraf i Serviceloven, der gør det ekstra besværligt at visitere børnene til en anden skole end den kommunale specialskole, men den paragraf behøver man slet ikke at anvende, siger de på den sjællandske skole.

- Vi har pt elever fra 12 forskellige kommuner, og vi har som udgangspunkt ikke haft problemer med, at kommunerne ikke ville acceptere Lejre Kommunes grundlag, siger Erik Holst, der er leder på Specialskolen Bramsnæsvig.

Men det grundlag vil de ikke bruge i Odense. De mener her, at kommunens tilbud er fuldt ud tilstrækkeligt, mens der i Lejre er forskellige skoler til forskellige behov.

- Jeg synes, at det frie skolevalg i Danmark også skal gælde for børn, der er handicappede. Og så må man rent lovgivningsmæssigt finde ud af, hvilke paragraffer man skal godkende private skoler under, siger Erik Holst.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den ansvarlige rådmand i Odense, Brian Dybro, i dag.

Ved du noget? Så send os et tip