I det fynske folks tjeneste

Stålsplinter til brug i bombe fundet hos terrormistænkt

De to formodede bagmænd i terrorsagen fra Odense er en 33-årig førtidspensionist med palæstinensisk baggrund og en 21-årig mand med irakiske rødder. Hos den ene er fundet stålsplinter til brug i bombe.

Østre Landsret stadfæstede i dag byrettens kendelse om
isolationsfængsling af de to mænd i fire uger.

TV 2/NYHEDERNE erfarer, at fængslingen er sket på baggrund af, at politiet har fundet kemikalier, der kan bruges til sprængstof, samt
stålsplinter, der kan bruges som sprængstykker ved en
bombeeksplosion.

Politiet fandt stålsplinterne i den 21-åriges lejlighed under aktionen i Vollsmose natten til tirsdag. Samme morgen slog politiet til på TAMU-centeret i Odense, hvor den unge mand var i lære som svejser. Her viste det sig, at stålsplinterne stammede fra en container med metalaffald.

Hjemme i lejligheden hos den 21-årige beslaglagde politiet ud over stålsplinterne også en computer på den unge mands værelse.

Af de syv anholdte i terrorsagen er den 21-årige sammen den 33-årige politiets hovedmistænkte. De to blev som de eneste fængslet i isolation efter politiaktionen.
 
Den 33-årige var i Vollsmose kendt som en meget rettroende muslim, der kom i moskéen på Ørbækvej og hjalp imamerne ved fredagsbønnen.
 
Den 21-årige skilte sig også ud. Han blev på grund af sit skæg, kaldt "den lille terrorist" af de andre elever på TAMU-centeret.
 
De er nu begge fængslet efter lovens strengeste terror-paragraf, der kan give fængsel op til livstid.