I det fynske folks tjeneste

Sygeplejersker og læger må godt bære kors eller tørklæde

Foto: Kristian Brasen / Scanpix

Læger, sygeplejersker og andre ansatte i Region Syddanmark må godt bære et kors om halsen eller et tørklæde på hovedet, når de er på arbejde på sygehusene.

Det står klart efter regionsrådets møde mandag aften, skriver Vejle Amts Folkeblad. 

Liberal Alliance og Nye Borgerlige havde stillet et forslag om, at sundhedspersonalet i regionen skulle forbydes at bære synlige religiøse, politiske og ideologiske symboler i arbejdstiden.

Læs også LA: Nej til tørklæder og Ku Klux Klan kutter på sygehusene

"Sundhedspersoner, som er ansat i Region Syddanmark, skal i arbejdstiden fremstå ideologisk, politisk og religiøst neutrale. Dette skal ske af hensyn til patienter og andre brugere af Region Syddanmarks sundhedsvæsen.

 Det er vigtigt, at når man er syg og eller sundhedsbruger kun møder neutrale personer og ikke skal forholde sig til sundhedspersoners ideologier.

 Vi finder det vigtigt, at indføre en sådan ”neutralitetsregel”, da vi frygter, at det i fremtiden vil blive et øget problem.”

Fra Regionrådets dagsorden

Tåbeligt forslag

Men det forslag blev ikke mødt med opbakning fra de andre partier i regionsrådet. 

Næstformand Poul Erik Svendsen (S) kaldte forslaget for "tåbeligt", og formand Stephanie Lose (V) spurgte til, hvad der skulle ske med julepynten og luciaoptogene på sygehusenes afdelinger. 

Lasse Krull (K) mente, at der var tale om et ikke-problem:

- Lad os da tage os af en reel problemstilling i stedet for at finde på én.

Dansk Folkeparti undlod at stemme for eller imod forslaget, da partiet mener, at det kun bør være de muslimske symboler, der skulle forbydes. 

Ifølge avisen kan det ikke lade sig gøre at adskille de forskellige symboler på grund af en tidligere juridsk vurdering.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.