Tidens samling er fuldendt: 1990'erne er kommet på museum

Endelig er det muligt at opleve et helt århundrede på Tidens Samling i Odense. Museet har netop åbnet sidste kapitel i det 20. århundredes historie.

Tryktelefoner, svampemalede savsmuldstapet-vægge og Friends på VHS-bånd.

Ja, det var dengang, og nu er det hedengangne årti kommet på museum.

De seneste måneder har fynboer kunnet indlevere og udlåne de ting og minder, de forbinder allermest med det sidste årti i det 20. århundrede - 1990'erne.

Museumsdirektør på Tidens Samling i Odense, Cæcilie Ning Hage, husker særligt den noget specielle stil at male på.

- Noget af det, der er meget genkendeligt fra 90'erne er svampemaling. Det er noget, de fleste af os vil kunne huske fra den tid. Jeg boede hjemme og havde det ikke selv på mine vægge, fordi min mor syntes, det var afskyeligt, men jeg har hjulpet mange veninder med at male, husker hun.

Dimser og dutter

Den 1990'er-inspirerede dagligstue er indrettet med spisebord og -stole og reolsystemer i lakeret kirsebærtræ. Farven på væggen er orange, og deriblandt kan museumsgæster gå på opdagelse i dimser og dutter fra for 20 år siden.

Striber, terner, blomster og frugter prydede dækservietter, puder og gardiner. Bordet var dækket med kunstige vindruer, og stolene var mønstret i duche-farver.

- Det måtte gerne være overdådigt med masser nips, fortæller Cæcilie Ning Hage.

Cd'erne blev spillet på det vægophængte B&O-anlæg, og det var også årtiet, hvor nogle danskere fik deres første mobiltelefon og gameboy. 

1990'erne er en del af den permanente udstilling på Tidens Samling og kan opleves mandag til lørdag.

Hvor godt husker du selv det farvestrålende årti? Test det selv, din røvguitar. 

 

Oversigt

    Oversigt