Tiltalte uenige om betydningen af mel

To tiltalte i terrorsagen fra Odense talte om "mel". Den ene fastholder, at det virkelig var mel, mens den anden opfattede ordet som et dæknavn for gødning.

Hvad er det lige, at "mel" betyder. Og hvad skal det bruges til? To umiddelbart banale spørgsmål, men i terrorsagen fra Odense skaber de stor forvirring, skriver Ritzau.

En båndet samtale

I en båndet samtale mellem to af de tiltalte taler de netop om mel. Den 34-årige MZ har tidligere forklaret, at melet skulle bruges til en pizza. Omvendt fastholdt 22-årige AK indtil mandagens retsmøde, at melet var beregnet til at lave en kage.

Men da anklager Kirsten Dyrmann endnu engang spurgte ind til melet, indrømmede AK, at ordet mel var dæknavn for gødning.

- Hvorfor har du tidligere fortalt, at det var mel til en kage, spurgte Dyrmann.
- Ærlig talt. Så har jeg ikke tillid til politiet, lød forklaringen.

Indrømmelsen var en lille sejr for anklagemyndigheden, der mener, at de tiltalte havde planer om at sprænge gødningsbomber.

Værst tænkelige start

Mandagens retsmøde begyndte på den værst tænkelige måde for forsvarsadvokaterne. Østre Landsret afviste samtlige begæringer, som Bjørn Elmquist, Hugo Steinmetz og Frank Wenzel bad om i sidste uge.

Elmquist fik nej til at bruge et brev fra Arbejdsskadestyrelsen, som dokumenterer, at politiets civile agent har alvorlige psykiske mén.

Steinmetz får ikke at vide, om anklagemyndigheden har udleveret hele bevismaterialet til forsvarsadvokaterne. Og Wenzel får ikke lov til at se, hvor mange penge Politiets Efterretningstjeneste har udbetalt til den civile agent for at dække udgifterne i forbindelse med sagen.

Retsmødet fortsætter resten af mandag eftermiddag med afhøring
af 22-årige AK.

Oversigt

    Oversigt