Underskud: 4.980 fynske bloddonorer

Som startskud til efterårets store kampagne for at skaffe flere bloddonorer afleverede skuespilleren Laura Kold 20 tilmeldingskuponer fra familie og venner.

-Det gik faktisk ret nemt. De fleste jeg har spurgt, havde tænkt over det i forvejen og greb chancen ligesom jeg selv. Og mine forældre kunne jo heller ikke sige nej.

Succesen har givet Laura Kold blod på tanden, så hun har altid et par indmeldelsesfoldere på sig.

- Nu skal jeg videre til Det Kongelige Teater, men derefter kommer jeg tilbage til Odense Teater, så jeg fortsætter indsatsen.

Hele Fyn er med

Sammen med erhvervschef Mette Pedersen, folketingsmedlem Poul Andersen, byrådspolitiker Stina Willumsen, socialrådgiver og tv-vært Asmaa Abdol-Hamid, teaterchef Kasper Wilton, rådmand Anker Boye og professor Dominique Bouchet er Laura Kold blikfang på kampagnematerialet, der skal gøre fynboerne opmærksomme på, at der er hårdt brug for flere bloddonorer.

Plakater og foldere kommer vidt omkring på Fyn, takket være indsatsen i de fynske bloddonorkorps. Donorkorpsenes opgave er at få budskabet ud, så mange nye melder sig som blod- donorer. Og korpsene får blandt andet hjælp af FynBus, som kører med kampagneskilte med Laura Kolds billede på.

"Vi gør det - gør du?"

Overskriften på plakater og busskilte er "Vi gør det - gør du?". De otte fynboer prikker lidt til den dårlige samvittighed og opfordrer til at gøre noget ved det, mens man kan.

- Det er fantastisk, at vi har et frivilligt donorkorps, som sørger for, at sygehusene har blod nok til at redde liv, siger Jan Schou.

-Jeg håber, at rigtig mange melder sig - især fordi jeg ikke selv kan være donor mere. Og der er jo mange andre som mig, der falder fra, fordi de får medicin. Så der er brug for nyt blod til blodbankerne. Ligesom vi i år har fået nyt blod til Rottefælden i form af Laura Kold.

Online donor-tilmelding - Tilmeld dig som bloddonor online

Oversigt

    Oversigt