I det fynske folks tjeneste

Utraditionelle metoder skal fælde drabsmand

Fyns Politi bruger nu løbesedler på arabisk og engelsk som seneste tiltag i forsøget på at opklare drabet på en uskyldig familiefar, der blev skudt på værtshuset Havhesten i Odense den 10 marts.

Dykkere søgte uden held mandag Odense Å ved Munke Mose efter mordvåben brugt mod uskyldig familiefar i marts

- Vi er helt sikre på at gerningsmændene skal findes i indvandrermiljøet i Vollsmose. Og efterforskningen viser også, at der er mennesker, der sidder inde med afgørende viden om drabet, og dem vil vi selfølgelig meget gerne tale med, siger efterforskningsleder Carsten Mogensen DR Fyn.

Tirsdag formiddag rykkede politiet ud og opsatte løbesedlerne i Vollsmose.

Søger de rette personer

Efterforskningslederen medgiver at det er en utraditionel måde at angribe efterforskningen på, men at det handler om at få de rigtige mennesker i tale.

- Vores overbevisning er, at der sidder nogen og gerne vil hjælpe politiet i denne sag, og som vi kan få i tale ved at sætte løbesedlerne op. Mange arabisktalende er måske ikke helt med på, hvad sagen handler om, og hvad politiet har brug for. Dem kan vi nå på denne måde, siger Carsten Mogensen til DR Fyn.

Dræbt ved en fejl

Efterforskningen viser at drabet efter al sandsynlighed er et led i bandekonflikten, og den 36-årige familiefar blev dræbt ved en fejltagelse.

Politiet mener gerningsmændenes mål var en rocker fra Hells Angels, men at de tog fejl af ham og familiefaren, der blev skudt den 10. marts 2010.