Vesterdal Efterskole er bedst til entreprenørskab

Elever fra Vesterdal Efterskole i Nørre Aaby vandt DM i Entreprenørskab for grundskoler, også kaldet NextLevel, ved finaleshowet fredag.

Tre elever fra Vesterdal Efterskole løb med titlen Danmarksmester i Entreprenøskab, da deres koncept Fair and Square - en traditionel nødhjælpskasse af pap, der let kan omformes til et komplet undervisningsudstyr - høstede flest point hos dommerne.

En del af den nødhjælp, som bliver udsendt til nødhjælpsområderne, pakkes i traditionelle papkasser, som aktuelt ingen funktion har, når de er tømt, men det er altså mulig løsning på nu.

Glæden var da også til at få øje på hos vinderne, da de fik overrakt hovedpræmien, et to-dages-ophold for hele klassen i Universe.

- Vi er blevet meget bedre til at arbejde sammen, og har fundet ud af hvilke kompetencer, vi hver især har. Det er vigtigt at gøre brug af hinandens kompetencer, og fordi vi nu ved, hvad vi er gode til, har vi fået mere selvtillid. Vi har også lært, at man skal være ihærdig og viljefast, når man møder nye kontakter - også selvom man får et nej. Man ved jo aldrig, om det kan blive et ja i sidste ende. Alt i alt har vi lært at tage tingene til "The Next Level," siger Johanne Skov Jensen fra vindergruppen.

Hos arrangøren af NextLevel, Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise, glæder man sig over både elevernes kompetenceniveau og lærernes engagement.

- Igennem undervisningsforløbet NextLevel får eleverne styrket deres kompetencer inden for innovation og kreativitet, og deres idéer, koncepter og engagement vidner om, at det rent faktisk virker. Vi så det udmøntet til finalen, hvor deltagerne i høj grad formåede at præsenterer idéer, der kan skabe værdi både kulturelt, socialt og økonomisk. Elevernes præstation siger også meget om lærernes dedikerede indsats for at understøtte udvikling af elevernes kompetencer og færdigheder, siger teamleder, Anders Rasmussen.

Oversigt

    Oversigt