I det fynske folks tjeneste

Bro bygget for lille

En alvorlig fodfejl betyder nu, at en bro over den kommende motorvej, der forbinder Svendborg med Odense, er blevet alt for lille. Det kan betyde, at der skal bygges en ekstra bro.

En motorvejsbro ved Ringe er bygget for smal.

Broen, som ved Ringe fører Industrivej over den kommende motorvej, skulle have været 13 meter bred, men ved en fejl blev den kun 11 meter bred. Det skriver Fyens Stiftstidende. Det betyder, at der ikke er meget plads til cyklister på broen, og det kan medføre, at der skal bygges en cykelbro ved siden af broen. En sådan løsning bliver aktuel, hvis der ikke kan skabes plads til alle trafikanter på en betryggende måde, mener Henning Andersen (S), der er formand for Ringes teknikudvalg.

Vejdirektoratet havde tilbage i juli 2003 besluttet, at broen skulle være 13 meter bred, og den plan godkendte den statslige Ekspropriationskommission. Men siden besluttede Vejdirektoratet af ukendte årsager at bygge broen smallere, uden at Ekspropriationskommissionen fik noget at vide, og derfor er broen i dag for smal, selvom det altså ikke var meningen fra begyndelsen af.

B