14-årige Signe fik flot EM-placering

Talentfuld Odensepige blev nr. 7 ved EM i qwan ki do efter kun fem måneders træning

Den 14-årige Signe Vedersø Keldorff fra Odense Sportscentrum blev nr. syv i sin kategori, da hun her i påsken som den første danske nogensinde var til europamesterskabet i kampsporten qwan ki do. Resultatet skal ses i lyset af, at hun kun har dyrket sporten i fem måneder, og de fleste af hendes modstandere har flere års erfaring.

Den unge kampsportsudøver har trænet op mod 20 timer om ugen for at blive klar til mesterskabet, der fandt sted i Italien.

Turen var ikke uden benspænd fortæller hendes far Torben Vedersø. Den, teknik hun forventede, at skulle stille op i, fik hun ikke lov til at stille op i. Det betød, at hun skulle træne en ny:

- Hun kom først i seng kl. halv et hver dag, samtidig med at hun skulle møde ind kl. 8 hver morgen.

Når de unge kampsportsudøvere så mødte ind blev de isoleret uden deres trænere eller forældre, og der sad hun så som ene dansker sammen med 13 andre nationaliteter, der var kommet i grupper og som ikke nødvendigvis havde lyst til at tale engelsk.

Nu ser hun frem til VM om to år, hvor hun satser på en medalje.

Qwan Ki Do er grundlagt i Frankrig 1981 og er en sammensmeltning mellem kampsportsgrene fra det sydlige Kina og Vietnam.