800 renovationsmedarbejdere skal efteruddannes

Uddannelsescenter Fyn (UC-Fyn) har fået en ordre på at efteruddanne ca. 800 chauffører i hhv. Odense Renovation og den fynsk baserede miljøvirksomhed Marius Pedersen A/S.

De mange forløb begynder i dette efterår og vil løbe over de kommende fem år.

Efteruddannelsen sker som følge af det lovpligtige krav om, at chauffører hvert femte år skal gennemgå øvelser og have opdateret deres både teoretiske og praktiske færdigheder for at begå sig professionelt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt i trafikken.

- Vi glæder os til at invitere 800 i forvejen veluddannede chauffører inden for. For vores erfarne faglærere og øvrige personale er det både en stor og spændende udfordring. Men samtidig også noget, vi har prøvet før, har stor erfaring med og kan magte. På denne facon lever vi op til et stort ansvar: Nemlig at sikre de bedste betingelser for, at lastbilchauffører fungerer sikkert og korrekt i trafikken, siger direktøren for UC-Fyn, Benny Plesner.

Rent fynsk foretagende

Efteruddannelsen af de 800 chauffører bliver en total fynsk begivenhed. Den teoretiske del bliver afviklet i UC-Fyns lokaler på Hans Egedes Vej, mens det køretekniske anlæg ved Ellested - der også er Danmarks største - bliver taget i anvendelse, når kursisterne skal sidde bag rattet.

Odense Renovation ser frem til den lovpligtige efteruddannelse, som chaufførerne skal igennem:

- Der er en række ting i forløbet, som er fastlagt i loven og som giver sig selv. Men der er heldigvis også mulighed for, som vi som kunde er med til at definere en del af efteruddannelsens indhold. F.eks. er det vigtigt for os, at vores chauffører er dygtige til at manøvrere i snævre gader og har en god evne til at placere sig i trafikken, så vores biler er til mindst mulig gene. Her møder vi stor fleksibilitet fra UC-Fyns side, siger personalechef hos Odense Renovation, Lars Lorentsen Jensen.

Selve efteruddannelsens indhold spænder vidt. Alt fra opdatering af nye færdselsregler og transportlovgivning, energirigtig kørsel, ny teknologi, lastsikring, forebyggelse af bl.a. højresvingsulykker, køreteknisk ajourføring og avanceret førstehjælp.

HER OG NU

MEST LÆSTE OM VALGET: