I det fynske folks tjeneste

Anmelderros til album: Kim Larsens gamle opskrifter virker

Fredag udkommer Kim Larsen med sit første album i flere år. Det modtager fire og fem stjerner i flere aviser.

00:33

Foto: Claus Bech / Scanpix

1 af 2

Danmarks nationalklenodie Kim Larsen har fredag tilføjet endnu et album til sin lange karriere, og albummet, der er indspillet i Odense, hvor legenden Larsen også bor, bliver modtaget med mange rosende ord fra anmelderne.

Den 71-årige sangskrivers nye album "Øst for Vesterled" med 12 sange modtager fire og fem stjerner i flere af fredagens aviser.

I Jyllands-Posten får Kim Larsen, der spiller med backingbandet Kjukken, fem stjerner. Avisens anmelder kalder albummet, der er hans første i fem år, for et af de mest overbevisende i en årrække.

- Der er noget afklaret og målrettet over pladens samlede udtryk, og så oser albummet af musikalsk overskud og poetisk legestue. 

Læs også Ny turné: Kim Larsen spiller - igen - i Odense

- Der spilles blandt andet sange, der er præget af folkemusik, country, både pæn og grim rock samt pop, skriver avisen.

På Kim Larsens nye album er intet nyt godt nyt, lyder titlen på Politikens anmeldelse, hvor sangeren får fire stjerner.

- I Larsens verden mindes man frk. Petersen inde ved siden af, der lignede Marlene Dietrich, og takker gnavent nej til rumrejser mod fjerne planeter.

- Og hans sange følger de gammelkendte opskrifter og går den direkte vej hen til det smittende omkvæd. Nogle gange i countrytrav, andre gange slingrende som en sømandsvise, skriver Politiken.

Jydske Vestkystens anmelder er ligeledes begejstret og kvitterer med fem stjerner:

- Det er håndspillet musik med hjerte og sjæl. Ikke altid lige ekvilibristisk udført, men med en sprudlende charme, skriver avisen.

Kim Larsen & Kjukken tager sidst i maj på turné i Skandinavien. Undervejs spiller de en række koncerter på Fyn, blandt andet på Valdemars Slot, til Rock Under Broen i Middelfart, på Tinderbox samt et par koncerter i Den Fynske Landsby.

03:34

I oktober 1995 lavede TV 2/FYN et indslag om det nyddannede Kim Larsen og Kjukken. Se hele indslaget her. 

Luk video