I det fynske folks tjeneste

Enhedslisten har spidserne klar

Enhedslisten i Odense har nu kandidaterne klar til næste efterårs kommunalvalg.

Spidskandidat bliver byrådsmedlem Brian Skov Nielsen, som siden september har fungeret som rådmand i Ældre- og handicapforvaltningen.

- Jeg er vildt glad for at skulle stå i spidsen for Enhedslistens valgkamp i 2017. Det bliver en kæmpe udfordring at holde socialdemokraterne og resten af venstrefløjen fast på deres løfter. Vi skal sikre flere penge til den fælles velfærd - til børn, unge og ældre. Og det kræver en stærk Enhedsliste, siger Brian Skov Nielsen.

Nummer to på listen bliver byrådsmedlem Ulla G. Chambles, der også allerede er valgt ind og sidder i Beskæftigelses- og socialudvalget i denne periode.

- Vi skal have gjort op med den sociale ulighed, som krisen har skabt. De asociale reformer omfordeler penge fra dem, der har færrest, til dem, der har flest. Vi skal have sat socialpolitikken på dagsordnen, og vi skal sikre at alle kommer med ud af krisen. Der bliver nok at lave, siger Ulla G. Chambles.   

På tredjepladsen kommer Reza Javid, der er uddannet psykolog og underviser på Den Sociale Højskole. Reza Javid er derudover også formand for Odense Mangfoldighedsråd.

- Der skal findes permanente løsninger på problemerne i Børn- og ungeforvaltningen. Særligt de mest socialt udsatte børn og unge ligger mig meget på sinde, men det er også vigtigt at sikre ordentlige normering i vores dagtilbud og en folkeskole, der kan give vores børn det bedste grundlag for deres fremtid, siger Reza Javid.

Den fjerde og sidste på listen er Frederik Werner Kronborg, der er historiestuderende på SDU og regionssekretær i Enhedslisten i Region Syddanmark. Han satser hårdt på bæredygtighed.

- Odense skal i front på bæredygtighedsfronten. Bæredygtighed skal være det bærende princip på vejen mod at blive en dansk storby. Vi skal satse på vedvarende energi, på kollektiv trafik og cyklisme og på nye løsninger og cirkulær økonomi. Fremtiden venter ikke på os, siger Frederik Werner Kronborg.

Enhedslisten stiller op på partiliste, og de fire spidskandidater vil løbende blive suppleret af flere kandidater frem mod valget.