I det fynske folks tjeneste

Fem skoler lukker i Odense

Fem folkeskoler i Odense står til lukning, mens to lukningstruede skoler ser ud til at overleve. Det bliver sandsynligvis resultatet, når politikerne torsdag nærmer sig den endelige beslutning om skolestrukturen i Odense.

Skt. Klemmensskolen og Spurvelundsskolen overlever, viser det udspil som rådmand Stina Willumsen har præsenteret for de andre partier.

På listen står stadig Humlehaveskolen, Højstrupskolen, Tornbjerg Skole, Ejbyskolen og enten Lumby eller Stige Skole.

I følge Stina Willumsen danner udspillet baggrund for et bredt politisk forlig i Odense Byråd.

- Frustrationerne på skolerne er så store nu, at der ikke er tid til tre ugers politiske drillerier. Derfor imødekommer mit udspil de politiske udmeldinger, jeg har hørt under hele processen, siger hun til Fyens Stiftstidende.

Humlehaveskolen, Højstrupskolen og Tornbjergskolen står alle til lukning, mens det er usikkert om det bliver Stige skole eller LUmby Skole, der får dødsstødet.

Vestre Skole, Hunderupskolen og Åløkkeskolen bliver samlet til én ny  Centrumskole dog med forskellige adresser. Det betyder, at Vestre Skole omdannes til Ungeskole for de ældste elever fra Vestre, Hunderup og Åløkkeskolen, at Åløkkeskolen fortsætter som børneskole (0.-6.klasse) og at Hunderupskolen omdannes til børneskole for 0.-6. klasser i det nye samlede skoledistrikt som i dag udgør Vestre Skole og Hunderupskolens skoledistrikter.

Stina Willumsen har helt droppet idéen om at indføre rene børn- og ungeskoler over hele byen.