I det fynske folks tjeneste

Friluftsbad vil sikre tryghed med mere videoovervågning

Når sæsonen 2018 går i gang i Odense Friluftsbad vil der være opsat avanceret videoovervågningsudstyr. Det sker efter en episode, hvor en 15-årig dreng blev overfaldet med slag og spark.

00:36

En episode med tyveri, vold og trusler i forsommeren får nu Odense Friluftsbad til at udvide sin videoovervågning.

Det fortæller Rune Bille til TV 2/FYN. Han er leder af Odense Kommunes Idrætsparker og dermed også øverste chef for friluftsbadet.

Udvidelsen sker på baggrund af erfaringerne efter et overfald søndag 4. juni. Her blev en 15-årig dreng ad flere omgange slået og sparket af en gruppe såkaldt utilpassede unge.

Gruppen, som af en af friluftsbadets medarbejdere blev beskrevet som unge af anden etnisk herkomst end dansk, stjal desuden den 15-åriges mobiltelefon.

Læs også Utilpassede unge hærgede friluftsbad

En massiv indsats fra klubmedarbejdere fra Odense Kommune har siden sikret, at der siden ikke har været flere episoder af samme omfang.

Men for at sikre trygheden for gæster og ansatte vil der fra næste sæson være opsat et avanceret videoovervågningsudstyr i Odense Friluftsbad. Kameraerne vil blandt andet kunne styres af livredderne.

Håb om præcise billeder

Der herskede en del forvirring om episoden, som blev beskrevet på flere forskellige måder. Det skal videoovervågningen kunne afhjælpe, håber Rune Bille:

- Først og fremmest håber vi, det kan være med til, at vi får det nøjagtige billede, hvis der skulle ske noget herude igen.

- De forskellige historier har for os været svært at forholde sig til. For hvad skal vi rent faktisk gøre for, at blive bedre til at håndtere sådanne situationer, siger Rune Bille og forklarer:

Læs også Kamera har fanget mulig gerningsmand til dobbelt drab

- Der er et personale som ser det fra en side af. Der er nogle forurettede, som har en historie. Og så her forulemperne også en historie. Har man det på overvågning er det meget lettere at forholde sig til, hvad der reelt sker.

Der er i forvejen opsat en simpel videoovervågning ved Odense Friluftsbad. Det var optagelser derfra der i sin tid satte politiet på sporet af gerningsmanden til dobbeltdrabet i Tusindårsskoven. Her blev ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen 13. april 2011 dræbt med en maskinpistol. En 37-årig mand blev året efter idømt fængsel på livstid for drabene.

Læs også Unge i friluftsbad anmeldt for vold og tyveri