I det fynske folks tjeneste

Kræftramte børn fik en dag med fart og sportsvogne

Tirsdag var H.C. Andersen-lufthavnen fyldt med hvinende sportvogne, der kørte rundt med kræftramte børn og deres familier.

00:31

Video: Mie Flyttov

Hjulene hviner, og motoren gasser voldsomt op. På forsædet af en hvid og rød porche sidder femårige Marcus Rudbjerg og er klar til at få en tur i den lynhurtige sportsvogn. 

Læs også Jonas i sadlen for kræftramte børn: Det går super godt

Marcus har brugt det sidste år på landets kræftafdelinger, og har også været en tur i USA for at blive opereret og få strålebehandling mod den tumor, der sidder i hans hjerne. Men i dag handler det om noget helt andet. 

- Racerbiler, og jeg skal køre i dem, fortæller han. 

Marcus og hans familie er nemlig blevet inviteret til H.C. Andersen-lufthavnen sammen med andre kræftramte børn fra fyn for at køre i sportsvogne. 

Et afbræk fra hverdagen

Hele dagen er arrangeret af Sportscar Event, faciliteter og kørerbane har H.C. Andersen-lufthavnen sat til rådighed, og alle bilerne og deres ejere er her frivilligt for at give børnene en god oplevelse. Og en dag med sådan et arrangement betyder ifølge Marcus Rudbjergs mor rigtig meget:

- I sådan et år, hvor alting har handlet om sygdom, så kommer man ikke på egne ben ud og får oplevet en hel masse, fordi det skal planlægges, og det er ikke altid, at overskuddet lige har været til det, men når det er planlagt for en, så betyder det meget, at vi bare skal møde op og hygge os, siger Marlene Rudbjerg. 

I løbet af dagen var det også tydeligt, at både Marcus og storebror Tobias havde det sjovt med at prøve alle bilerne. 

- Altså jeg har jo dårligt set ham endnu, siger Marlene Rudbjerg og smiler: 

- Han løber fra den ene racerbil til den anden, og jeg kan høre, at de snakker indbyrdes om, at nu skal de hen og prøve den og sådan noget. 

Sportsvogne tjerne ind til børnene

Arrangementet tirsdag går forud for et andet arrangement på lørdag, hvor alle er inviteret til lufthavnen for at prøve en Ferrari, Lamborghini, Porche eller en af de andre sportsbiler. Her koster det dog mellem 300 og 1.600 at få en tur. Pengene, der ryger i kassen, går til velgørenhed. 80 procent går til børnecancerfonden. 

Læs også Fire fynske frisører klippede gratis for kræftramte børn

Sportscar Event har igennem 15 år arrangeret lignende velgørenhedsarrangementer, hvor frivillige med deres sportsvogne tjerner ind til forskellige formål. 

- Der plejer at være stor tilslutning til det. Både fra kørernes side, men også publikum. Og så har vi en del frivillige, der hjælper til over hele landet. Der bliver støttet op om det, siger Jack Mogensen, dagligleder af Sportscar Event. 

På lørdag er det mellem klokken 9 og 16, at man kan komme og prøve en tur i en af bilerne. 

02:48

Hverdagen er ikke altid lige nem, når et barn i familien har kræft. Men dag fik kræftramte børn og deres forældre og søskende et afbræk fra hverdagen. De var nemlig inviteret til H. C. Andersen lufthavnen for at prøve at køre i Lamborghini, Ferrari og  andre sportsvogne.

Luk video