I det fynske folks tjeneste

Molotovcocktails: Endnu en dømt for angreb på politiet

Retten i Odense har onsdag dømt endnu en af gerningsmændene bag overfald mod betjente fra Fyns Politi i Vollsmose.

Overfaldet fandt sted i Vollsmose i juni 2015, hvor en gruppe unge mænd kastede med bl.a. sten og molotovcocktails mod politiet.

Den dømte er en ung mand på 18 år. Han blev idømt fem måneders fængsel og han er dermed den 10., der er blevet dømt i sagen.

De 9 første gerningsmænd blev dømt i Retten i Odense i januar i år, og derefter i Østre Landsret i november.

Ikke beviser nok i første omgang

Den nu dømte kunne i første omgang ikke identificeres ud fra de beviser, politiet havde. Der var der ikke i første omgang blev rejst tiltale mod ham, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Det er med stor tilfredshed, at Anklagemyndigheden har modtaget Retten i Odenses dom i sagen mod også denne deltager i det grove overfald på politiet og de ret voldsomme uroligheder i den forbindelse, siger anklager Maria Fanø-Fredeløkke.

Læs også Søn kastede med molotovcocktails: Familie smides ud af lejlighed

- Fyns Politi har lagt en stor efterforskningsmæssig indsats i at få identificeret så mange som muligt af deltagerne i denne her episode, så det er ikke mindst efterforskernes store arbejde, der gør, at der er sket domfældelse i også denne sag, fortsætter hun.

Den dømte overvejer nu, om han vil ankte sagen til landsretten.

Straffelovens § 119

I sagen var der rejst tiltale for vold mod polititjenestemænd (straffelovens § 119), grov forstyrrelse af den offentlige orden (straffelovens § 134 a) og forvoldelse af nærliggende fare for de involverede politimænd (straffelovens § 252).

Læs også Fire unge får nedsat straffen for angreb i Vollsmose

Læs også Stenkast og molotovcocktails mod politiet