I det fynske folks tjeneste

Ny anerkendelse til Odenses cyklende børn

Næsten fire ud af fem odenseanske skoleelever går eller cykler til skole. I USA er antallet af cyklende skolebørn faldende.

Den lille chip, CykelScore har tidligere været med til at få skoleelever i Odense i cykelsadlen.

Nu er det amerikanske The Washington Posts tur til at rose Odense og byens mange cyklende børn og skoleelever. Avisen er imponeret over andelen af cyklister, som står i kontrast til et faldende antal cyklende børn i USA.
 
I januar var engelske The Guardian begejstret for Odense og ikke mindst byens stærke cykelkultur.

The Washington Post fortæller sine læsere, at næsten fire ud af fem skoleelever går eller cykler til skole. I USA er antallet af cyklende skolebørn faldende.

The Washington Post har brugt Sct. Hans Skole som eksempel, og i artiklen bliver det bemærket, at skolen kun benytter sig af busser på meget lange udflugter. Desuden hæfter The Washington Post sig ved Odenses mange og sikre cykelstier. Og det glæder by- og kulturrådmand Jane Jegind (V):

- Vi tager ofte sikre skoleveje og supercykelstier for givet, men i vores omverden er dette ikke nogen selvfølge. Og at vi i Odense har 545 km cykelstier vækker i sig selv opsigt.

- Jeg ser den gode udvikling og opmærksomheden fra udlandet som et tegn på, at vi har ramt den rigtige balance i forhold til at gøre cyklen til et godt og oplagt valg fremfor at tvinge bilisterne ud af bilerne. Den vej vil jeg gerne fortsætte ud af, siger rådmanden.

By- og Kulturforvaltningen har opstillet et mål om, at 9 ud af 10 børn skal cykle eller gå til og fra skole, og der er – og vil blive – iværksat en række tiltag i samarbejde med byens skoler, som skal øge andelen i de kommende år.

Her kan du læse The Washington Posts artikel "This Danish city is so bike-friendly even kindergartners ride to school"