I det fynske folks tjeneste

OB har brug for stolpe ind: - Det bliver livligt, siger angriber

OB har ikke vundet over søndagens modstander siden 10. maj 2015. Det bliver en livlig kamp med to hold, der vil vinde, siger OB-angriberen Mathias Greve inden kampen.

Den 27-årige nigerianske midtbanespiller Izunna Uzochukwu (th) har tidligere spillet i FCM-trøjen, hvor han er noteret for 161 kampe og fem mål. Her ses han i udekampen mod Silkeborg 16. maj. En kamp som OB tabte 2-1. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv

I de seneste par kampe har marginalerne ikke været på OB's side. To gange stolpe ud har hjulpet modstanderne, til gengæld har Sten Gytebryst og hans forsvar har været en næsten uigennembrydelig skanse mod henholdsvis AaB og AGF.

Fakta

Superliga-kampen OB - FC Midtjylland fløjtes i gang klokken 12.00 20. august på Ewii Park i Odense.

Begge kampe endte målløse og netop mål skal der efter al sandsynlighed til, hvis OB i søndagens hjemmekamp mod FC Midtjylland skal holde fast i top 6, og dermed være med i det selskab som efter fem runder bejler til mesterskabsspillet.

Læs også Tam forestilling: OB får et point med hjem fra Aarhus

Læs også OB spiller 0-0 hjemme mod Aab

I kampprogrammet til mødet med FC Midtjylland siger angriberen Mathias Greve blandt andet, at tilskuerne kan forvente en livlig kamp, men at de formentlig vil se et OB-mandskab som vil kæmpe for at bevare holdets "fundament", og som vil fortsætte med at satse på det defensive, hvor der de seneste fire kampe er lukket godt af.

- Jeg tror dog, at den her kamp kan blive mere levende, fordi der vil blive mere plads til os, siger Mathias Greve i kampprogrammet og forventer, at begge mandskaber vil spille for at at tage alle tre point.

FCM er bedst - og dog ...

De to hold har mødt hinanden 50 gange før, og det er de midtjyske gæster der står bedst i statistikken. 23 gange har de vundet. Til gengæld har OB vundet 13 af opgør der gennem tiden har været spillet i Odense. Tre er endt uafgjort, mens FCM ti gange har kunnet synge sejssangen på vej hjem i bussen.

Ser man på kampene i nyere tid, så står FCM stærkest med fire sejre i de seneste fem kampe, mens OB i de seneste fem hjemmekampe har taget to sejre og to kampe er endt uafgjort.

Sidst OB slog FC Midtjylland var i 2015, hvor det blev til en sejr på 3-1 foran hjemmepublikummet.