I det fynske folks tjeneste

OUH til Vollsmose-elever: I er lige så dygtige som danske unge

OUH informerede unge i Vollsmose om mulighederne for job og uddannelse, og sygehuset vil lige så gerne have elever med anden baggrund end dansk, forsikrer direktør.

00:28

OUH på charmeoffensiv i Vollsmose mandag. Video: Ken Petersen

Odense Universitetshospital havde mandag formiddag besøg af 150 folkeskoleelever fra H. C. Andersen Skolen og Abildgårdskolen.

Tanken bag var at vise det store udvalg af uddannelser og job, som Fyns største arbejdsplads, OUH, kan tilbyde. Eleverne fra Vollsmose-skolerne er lige så eftertragtede som fra andre danske folkeskoler, forsikrer OUH-direktør Judith Mølgaard.

- Jeg synes simpelthen, at vi har så gode erfaringer med den særlige gruppe af unge mennesker i vores system. De er lige så dygtige som de danske unge, siger Judith Mølgaard.  

Jeg vidste slet ikke, hvad en bioanalytiker og en fysioterapeut var.

Julia Elisabeth Widz, 9. b

9.-klasseselev: Nu ved jeg, hvad en bioanalytiker laver

Til dagens arrangement kunne eleverne og deres forældre få et bedre indblik i, hvilke uddannelser de skal vælge for at få bestemte job. Det gælder blandt andet sundhedsfaglige uddannelser som social- og sundhedsassistent, sygeplejerske, radiograf, fysioterapeut og læge.

- De fortjener at komme ind i systemet på samme måde, som de danske unge gør, og det vil vi gerne hjælpe til med, forklarer Judith Mølgaard.

00:11 Luk video

Og noget tyder på, at de unge mennesker fik noget ud af dagen.

- Jeg vidste slet ikke, hvad en bioanalytiker og en fysioterapeut var. Jeg fik en masse viden omkring de nye uddannelser og de mange uddannelsesmuligheder, man har, siger Julia Elisabeth Widz, der går i 9.b på H. C. Andersen Skolen.

Uddannelsesdagen for elever og forældre er planlagt af to uddannelseskoordinatorer fra OUH i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense. Ud over de to Vollsmose-skoler deltog også elever fra Roser Skolen, der har 100 procent tosprogede elever, som også kommer fra Vollsmose.