Patruljevogn snittede skolevogn - og så blev føreren efterlyst

En patruljevogn, der under udrykning kørte over for rødt, var tæt på at køre sammen med en skolevogn.

Da en patruljevogn kørte over for rødt lys under en udrykning fredag ved 12.30-tiden, snittede politibilen en skolevogn med sidespejlet. Det oplyser vagtchef Lars Thede hos Fyns Politi. 

Det usædvanlige færdselsuheld skete i Odense i krydset ved Thomas B. Thriges Gade og Buchwaldsgade, oplyser Fyns Politi, der gerne vil i kontakt med føreren af bilen.

 

Opdatering
Clock23. nov 2018, kl. 18:35
Fyns Politi har fået kontakt med kørelæreren, oplyser vagtchef Lars Thede fra Fyns Politi fredag aften. Han fortæller, at politiet ville i kontakt med kørelæreren, så Fyns Politi kunne lave en rapport på færdselsuheldet på lige fod med lignende uheld. Betjentene, der ramte skolevognen, havde ikke tid til at standse, da de med udrykning var på vej til en anden opgave.

 

Skolevognen holdt stille for rødt lys i krydset og skulle svinge til højre, da patruljevognen, der var på vej hurtigt videre gennem krydset, snittede bilen.  

Kom frit frem

Fyns Politi oplyser, at skolevognen er mørk eller sort.

- Kom frit frem. Ingen er ufejlbarlige, skriver Fyns Politi på Twitter.

- Det er os, der har ramt skolevognen, mens den holdt stille, understreger politiet. 

Ingen personer kom til skade i forbindelse med færdselsuheldet fredag kort efter middagstid.

En skolevogn er beregnet til undervisning i bilkørsel med et ekstra sæt koblings- og bremsepedaler til kørelæreren. Det er sandsynligvis en person, der er i gang med at tage kørekort, som har kørt bilen.

Selv om kørelæreren har haft en elev med ude at køre, er det fortsat kørelæreren, der betragtes som fører af bilen, fortæller vagtchef Lars Thede.