SF: Frivilligt korps skal stoppe ghetto-vold

Efter urolighederne i Vollsmose mandag aften foreslår SF nu, at der uddannes et frivilligt korps til særligt udsatte områder. Korpset skal bestå af lokale unge og forbedre forholdet til myndighederne.

Socialminister Benedicte Kjær og statsminister Lars Løkke Rassen var onsdag på besøg i det udsatte boligområde Taastrupgaard på Københavns Vestegn. Regeringen samler på erfaringer til en ny plan, som skal forhindre ghettoproblemer.

For eksempel måtte politiet forleden forlade Vollsmose efter at unge havde kastet sten mod en patruljevogn.

- Jeg synes det er rigtig ærgeligt, fordi man har gang i en masse gode ting i Vollsmose, og når der kommer den slags episoder giver det et tilbageslag, siger socialminister Benedikte Kjær(K).

Nu foreslår SF at der etableres et særligt korps i Vollsmose. Lokale unge skal uddannes som frivillige brand- og politikadetter for at skabe et bedre forhold mellem beboerne og myndighederne. Erfaringerne fra udlandet er gode.

- I Storbritanien har man erfaring med såkaldte tillidsofficerer, og vi kender beboerråd og andet, og de kan så sammen med politiet komme med forslag til hvordan vi kan komme videre, siger folketingsmedlem Anne Baastrup(SF).

Forslaget bliver godt modtaget i Vollsmose.

- Det kan blive et godt forslag, hvis man laver et solidt fundament mellem politi og borgere, siger formanden for Vollsmoses samarbejdsudvalg Ra Ranunkel.

Udspillet fra SF skal ses som et alternativ til regeringens linie med hårde straffe. Socialminister Benedikte Kjær siger at vil lade forslaget indgå i regeringens overvejelser til en ny anti-ghettoplan.

- Det er godt at SF kommer med og vil bruge de frivillige, og jeg hilser alle forslag velkomne, siger socialministeren.