Task force barsler i dag

I dag onsdag offentliggør Odense Business Task Force resultatet af de seneste måneder tankevirksomhed.

Siden 24. maj har de fem medlemmer af Odense Business Task Force arbejde med bud på initiativer, der kan fremme væksten i Odense. I dag onsdag klokken 16 bliver det hele så lagt frem.

Dyster baggrund

Baggrunden er dyster nok. En sammenligning med de seks største byer viser, at Odense blev hårdere ramt af krisen end både København, Aarhus og Aalborg. Og ledigheden er den 8. højeste i landet.

Lars Nørby Johansen sagde sådan, da arbejdet blev sat i gang:

- Da Anker Boye spurgte, om jeg ville stå i spidsen for Odense Business Task Force, var jeg ikke et øjeblik i tvivl. Odense er på den ene side udfordret af krisen, men samtidig står Odense med en unik mulighed, hvor en investeringspool på 25 milliarder kroner vil ændre byen, sagde Lars Nørby Johansen dengang i maj.

Her er Odense Business Task Force

Fire mand og én kvinde. Sådan ser holdet bag Odense Business Task Force ud.De fem medlemmer er:

  • Formand: Lars Nørby Johansen, tidligere koncerndirektør i Falck, formand for Danmarks Vækstråd, medlem af regeringens vækstforum samt bestyrelsesformand i SDU.
  • Connie Astrup-Larsen, administrerende direktør hos Kompan og tidligere direktør i Royal Unibrew.
  • Niels Thorborg, administrerende direktør og ejer af 3C Groups samt bestyrelsesformand hos Odense Sport & Event.
  • Peder Tuborgh, administrerende direktør hos Arla Foods, formand for regeringens Vækstteam for Fødevarer og formand for Global Dairy Forum.
  • Jesper Strandskov, professor og dekan på Syddansk Universitet. Forsker bl.a. inden for områderne virksomheders internationalisering, strategisk ledelse og forretningsudvikling.