I det fynske folks tjeneste

Ærøfærgen mister millioner

Svendborg Kommune har besluttet at trække sit årlige tilskud på to millioner kroner til Ærøfærgen tilbage fra nytår.

Foto: Anders Høgh

I forbindelse med budgetforliget i Svendborg har byrådet besluttet at trække det årlige tilskud på to millioner kroner til Ærøfærgen tilbage og i stedet bruge pengene på velfærd, skriver Fyns Amts Avis.

- Vi har valgt at stoppe tilskuddet til Ærø Kommune, fordi vi har været nødt til at stramme op i budgettet. Vi har en kabale, som skal gå op, og hvis vi ikke gik ud og fandt besparelser, ville det komme til at gå ud over normeringen i daginstitutionerne og lukning af dagcentre, fortæller Lars Erik Hornemann (V) til avisen.

Tilskuddet blev indført i 2013, da færgerne blev samlet på ruten mellem Ærøskøbing og Svendborg. Det var delt op i 1,3 millioner kroner i direkte tilskud til færgerne og cirka 700.000 til at friholde færgerne for havneafgift.

Læs også Glæde på Ærø: Landevejspricippet virker

Chok på Ærø
Beslutningen i Svendborg kommer bag på Ærøs borgmester, Jørgen Otto Jørgensen (S), som er dybt skuffet.

– Det kommer som et lyn fra en klar himmel for mig. Jeg vidste slet ikke, at det var i spil, og at besparelsen allerede træder i kraft 1. januar 2018 er et problem. Jeg så gerne, at vi havde fået et år til at tilpasse os. Vores budget for 2018 ser fornuftigt ud, men overslagsårene kan blive vanskelige, siger Jørgen Otto Jørgensen til Fyns Amts Avis.

Økonomiudvalget i Ærø Kommune har besluttet ikke at genåbne budgettet, men at lægge den ekstra udgift ind under færgeområdet.

Læs også Ærøfærgen billigere