I det fynske folks tjeneste

Roman om Ærø er den bedste

Forfatten Carsten Jensens bog "Vi, de druknede", som tager udgangspunkt i Ærø, er blevet kåret som Danmarks bedste roman de sidste 25 år.

Jyllands-Posten indbød i november alle Danmarks bogelskere til at deltage i kåringen af den bedste danske roman i de seneste 25 år. Et ekspertpanel af kritikere og repræsentanter fra biblioteks-, boghandler- og undervisningsverdenen nominerede 100 forfattere med én titel hver.

Listen blev bragt i avisen og på jp,dk's kultursite kpn.dk, hvor læserne kunne stemme på dén bog, de mente hævede sig over alle andre. Samtidig kårede ekspertpanelet selv en vinder.

Juryens favorit var "Vanillepigen", mens et flertal blandt over 8.000 læserne stemte Carsten Jensen og "Vi, de druknede" ind på en solid førsteplads, skriver Jyllands-Posten.

- Jeg har fulgt afstemningen undervejs, og det er skønt at høre resultatet. Jeg kastede mig ud i en genre, som jeg havde en vis tøven og nervøsitet overfor. Men det her er en fantastisk bekræftelse på, at jeg ikke havde grund til at være nervøs, siger Carsten Jensen med henvisning til de begejstrede læsere.