I det fynske folks tjeneste

17% mindre vold på Fyn

01:50

1 af 2

Fynboerne er blevet 17% mindre voldelige, det viser de tørre tal for årets 11 første måneder sammenlignet med de to seneste år.

I 2013's første 11 måneder var der 782 anmeldelser for vold. I 2012 var tallet, for samme måneder, 940 og i 2011 var det 964.

- Det er altid svært at svare på, hvorfor det er faldet, men vi kan håbe på, at det er fordi borgerne er blevet bedre til ikke at komme slagsmål. At borgerne simpelthen i stedet for snakker sammen og på den måde undgår at slås, siger Ebbe Krogaard, leder af lokalpolitiet i Odense.

Færre stillet for retten

Et tilsvarende fald er sket, når man ser på antallet af tiltaler, som er rejst af Fyns Politis jurister.

474 gange har Fyns Politi tiltalt en borger for vold i 2013's første 11 måneder. I samme periode i 2012 blev der rejst tiltale 586 gange og i 2011 var tallet 564.

Mere samarbejde og mindre druk

Ebbe Krogaard giver en del af æren for resultatet til politiets samarbejde med barer og natteravne:

- Vi har et godt samarbejde i nattelivsforummet med natteravne og restauratører, hvor vi forsøger blandt andet at dæmme op for volden, siger Ebbe Krogaard.

Også unges alkoholindtag har en indflydelse på volden, og her glæder Ebbe Krogaard sig over, at danmarks unge drikker mindre. Det tror han også er indvirkende på, at volden er faldet.

- Undersøgelser viser, at de danske unge drikker mindre, derfor tror jeg også, at volden falder blandt unge, siger Ebbe Krogaard.

Svendborg bedst

Årets positive tal til glæder Fyns Politi:

- Det gør at vi vil fortsætte vores indsats, og vi vil være til stede i nattelivet, for fortsat at dæmme op for volden, siger Ebbe Krogaard.

Volden i Odense er status qou, men derimod er volden faldet meget i Svendborg.

Ved du noget? Så send os et tip