I det fynske folks tjeneste

18-årig kvinde fra Odense dræbt i højresvingsulykke

00:38

Politiet forsøger at opklare, om der var grønt for lastbilen eller cyklisten. Den viste lastbil har intet med ulykken at gøre. Video: Andreas Jarvel

Politiet forsøger at opklare, om lastbilen eller den dræbte cyklist havde grønt lys. Den viste lastbil har intet med ulykken at gøre Foto: Andreas Jarvel

1 af 2

En 18-årig kvinde har mistet livet i en alvorlig færdselsulykke i Odense. Lastbilchaufføren, der er ukrainer, er blevet anholdt.

En 18-årig kvinde fra Odense mistede torsdag morgen klokken 9.40 livet i en højresvingsulykke i det sydlige Odense, da hun blev ramt af en lastbil.

Med det samme stod det klart, at der var tale om en alvorlig færdselsulykke. Det oplyser Fyns Politi. 

Politiets undersøgelser og afhøringer har indtil videre godtgjort, at lastbilen kom kørende ad Svendborgvej, hvor den i krydset ved Drejebænken holdt for rødt lys med henblik på at svinge til højre.

Læs også Niårig dreng kørt ned af flugtbilist: Fem henvendelser til politiet

Den 18-årige kvindelige cyklist holdt til højre for lastbilen. Begge satte i gang ved grønt lys, hvor cyklisten kørte ligeud, og lastbilen svingede til højre. Cyklisten blev dræbt på stedet, meddeler politiet.

Ukrainsk chauffør anholdt

Undersøgelser af lyskrydset har vist, at ulykken ikke burde kunne ske, idet der er rødt for cyklister, mens der er grønt for biler - og omvendt. Det er p.t. ikke lykkedes at finde vidner, der med sikkerhed har kunnet fortælle, hvem der i ulykkesøjeblikket har haft grønt lys.

00:48

Video fra ulykkesstedet på Svendborgvej

Luk video

Derfor efterlyser Fyns Politi vidner, der har oplysninger omkring lysreguleringen på ulykkestidspunktet. Hvis du har set noget, kan du kontakte Fyns Politi på telefonnummer 114. 

Lastbilchaufføren, der er ukrainer, er anholdt og befinder sig torsdag formiddag på politigården i Odense, hvor han senere skal afhøres med tolk.

Der er ikke mistanke om, at chaufføren er påvirket af alkohol eller andet. Det vil i løbet af dagen blive afklaret, om chaufføren skal fremstilles i grundlovsforhør.

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.