24 millioner til nedrivning på Fyn

Ni fynske kommuner får tilsammen 24,6 millioner kroner til istandsættelse og nedrivning i landområderne.

De mange millioner skal kommunerne bruge til at renovere og fjerne faldefærdige bygninger i landdistrikerne. I alt har ministeriet for by, bolig og landdistrikter uddelt 200 millioner kroner til 66 kommuner.

- Ved hjælp af midlerne til landsbyfornyelse giver vi kommunerne en markant økonomisk håndsrækning, som kan gøre det mere attraktivt at bo i landområderne. Med pengene får kommunerne mulighed for at rive faldefærdige huse ned, rydde op og generelt forskønne deres landdistrikter, siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

På Fyn er Langeland topscorer med 5,4 millioner kroner, mens Faaborg-Midtfyn får 4,8 millioner kroner.

- Når jeg er ude i landet, kan jeg jo se, hvor stor en forskel det gør, at man fjerner de værste rønner. Når kommunerne bruger pengene klogt, kan de vende udviklingen i en landsby, så den igen bliver attraktiv at bo i. Og derfor er midlerne til landsbyfornyelse både godt for bosætning, fastholdelse og beskæftigelsen, siger Carsten Hansen.

For at kunne søge puljen skulle kommunerne have byer med under 3000 indbyggere eller åbent land. Det opfyldte 70 kommuner, hvoraf 66 har søgt om få andel i midlerne, som er fordelt efter en objektiv nøgle, der angiver, hvor stort behov den enkelte kommune har for oprydning og renovering i landdistrikterne.

Så mange millioner kroner får de fynske kommuner:

  1. Langeland 5,4
  2. Faaborg-Midtfyn 4,8
  3. Assens 3,6
  4. Svendborg 2,8
  5. Ærø 2,8
  6. Nordfyn 1,9
  7. Middelfart 1,5
  8. Nyborg 1,2
  9. Kerteminde 0,6

Oversigt

    Oversigt