I det fynske folks tjeneste

Barfoed holder øje med FynBus

De fynske buspassagerer skal dog ikke regne med regeringens hjælp. Transportministeren kalder situationen på Fyn for utilfredsstillende, men vil ikke blande sig i lokale problemer.

Trafikminister Lars Barfoed holdt i dag møde med blandt andre Carsten Hansen om den fynske bussituation.

Det fynske folketingsmedlem Carsten Hansen havde i dag kaldt transportminister Lars Barfoed i samråd om den kollektive trafik på Fyn. Men han måtte gå fra mødet uden konkrete løfter til fynboerne.

- Det er klart, at jeg må holde øje med, om busdriften rundt omkring i landet generelt fungerer tilfredsstillende. Hvis det er sådan, at jeg vurderer, at busdriften ikke fungerer ordentligt i dette land, føler jeg mig som transportminister ansvarlig for at gøre noget. Så må vi se på den lovgivning, vi har, siger Lars Barfoed til Ritzau.

Samrådet skete på baggrund af den senere tids buskaos på Fyn, hvor en ny busplan resulterede i, at chaufførerne strejkede, fordi de ikke mente, de kunne overholde planen.

Senest har Region Syddanmark barslet med planer om at beskære den fynske bustrafik med op mod halvdelen.

- Det er ganske rædselsfuldt, det der kommer til at ske på Fyn, og det vi hele tiden skal huske, det er at det ikke bare er et spørgsmål om at regne den ud, det er ikke bare et spørgsmål om at være bedre til at drive busselskab. Det er altså også et spørgsmål om penge, siger Anne Baastrup.

Region Syddanmark skal på mandag tage stilling til, hvordan bustrafikken skal planlægges. Ændringerne vil starte i 2009 og vil være fuldt gennemført i 2010.