I det fynske folks tjeneste

Bilfri dag i Odense

Odense Kommune vil indføre en bilfri dag i Odense bymidte til september. Miljø- og teknikforvaltningen foreslår at en større del af bymidten spærres af for biltrafik den 22. september i forbindelse med den årlige miljøtrafikuge. De bilfrie gader i bymidten skal i stedet "erobres" af handels- og kulturlivet.  

-

Odense Kommune vil indføre en bilfri dag i Odense bymidte til september. Miljø- og teknikforvaltningen foreslår at en større del af bymidten spærres af for biltrafik den 22. september i forbindelse med den årlige miljøtrafikuge. De bilfrie gader i bymidten skal i stedet "erobres" af handelslivet.  


I lighed med de forrige år skal Odense Kommune i år deltage i Miljøtrafikugen. Formålet med Miljøtrafikugen er at sætte fokus på miljøvenlig transport og transport der tager hensyn til byen og vores sundhed.


Men i modsætning til de forrige år lægger Odense Kommune nu op til, at byen tilslutter sig den europæiske bilfrie dag. De forrige år har Odense ikke ønsket at deltage i den bilfrie dag.


I følge forslaget fra Miljø- og Teknikforvaltningen så vil bymidten fra Ring 1 i øst og til Vesterbro i vest blive spærret for alle motoriserede køretøjer fra morgenstunden til kl. 16.  Bybusser, falck, politi og varekørsel vil dog stadig have adgang til bymidten.


I stedet for biler skal gaderne myldre med liv denne dag. Handelslivet skal opsætte boder og Odenses mange foreninger bliver opfordret til at fremvise deres aktiviteter denne dag.


Miljø- og teknikudvalget skal drøfte forslaget om den bilfrie dag på tirsdag.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.