I det fynske folks tjeneste

Blomster mod biler

Beboerne på en lille villavej i Svendborg er gået til angreb på den massive trafik på deres vej. Uden kommunens tilladelse har de opsat en række blomster-chikaner for at tvinge bilisterne til at køre pænt.

Blomsterne skal forhindre bilerne i at køre på fortorvet

Den lille villlavej Marievej i Svendborg er både smal og meget trafikeret. Beboerne konstaterer dagligt, at bilisterne bruger fortovet, når de skal passere hinanden. Det er de godt trætte af, og derfor har de lavet deres egen blomster-chikane.

- Det er en sjov og venlig happening, men der helt klar alvor bag, siger Ullua Thinus fra Marievej.

Farlig for børnene

Hver dag passerer over 2300 biler Marievej, og beboerne frygter for sikkerheden som fodgænger. Ikke mindst for børnene på vejen.
I følge beboerne er det rent held, at de mange biler på fortorvet ikke har forårsaget nogen personskade endnu.

- Jeg er bange for at mine børn en dag skal blive kørt ned, når de skal over på den anden side, siger Jeanne Gotfredsen fra Marievej.

Ingen løfter

Hos Teknisk forvaltning i Svendborg Kommune er man opmærksom på Marievejs trafikproblemer. Men i følge direktøren, så er vejen kun én blandt mange veje med trafikproblemer, så løfter får beboerne ikke fra direktøren.

- Vil vil gå ind og se om vi kan lave en midlertidig løsning, men jeg håber at vi kan lave en mere permanent løsning for Marievej, siger direktøren for teknisk forvaltning i Svendborg Kommune, Kjeld Bussborg Johansen.