I det fynske folks tjeneste

Bøgetorvssag: Sidste bandemedlem løsladt

Ti bandemedlemmer blev for nylig dømt for et groft overfald mod en mand på Bøgetorvet i Vollsmose. Ni af de dømte kunne forlade retten uden fængsling. Torsdag kunne også det sidste medlem gå fri.

Det drejer sig om Houssam Daabas, der blev idømt et år og fem måneders ubetinget fængsel. Grunden til, at han oprindelig skulle blive i arresten var, at han ikke har siddet varetægtsfængslet så længe som de andre.

Han holdt sig skjult for politiet indtil starten af denne måned, hvor han blev anholdt uden for retten, men torsdag kunne han altså tilslutte sig de øvrige bandemedlemmer.

- Jeg kærede i fredags, og jeg har ikke set kendelsen fra i dag, men Landsretten har tilsyneladende fundet, at hensynet til retsfølelsen ikke har krævet, at Houssam Daabas skulle være varetægtsfængslet frem til ankesagen, siger den løsladtes advokat Mette Grith Stage.

De ti medlemmer blev 13. december dømt for et groft overfald mod en dengang 38-årig mand i og uden for en slagterbutik på Bøgetorvet i Vollsmose den 26. juli. Den 11. tiltalte blev frifundet.

Ni af mændene kunne dengang forlade retten som frie mænd, da de fem allerede havde afsonet deres straf i form af varetægtsfængslingen, og de resterende fire afventer yderligere afsoning.

Houssam Daabas blev idømt et år og fem måneders fængsel, og han måtte som den eneste tilbage til fængslet. Han havde holdt sig skjult i en periode, indtil han blev anholdt uden for Retten i Odense. Men torsdag klokken 14 kunne også han forlade fængslet.

Den 39-årige mand fik grove tæsk, knytnæveslag, køllevold, spark, peberspray og knivstik. Offeret havde snitsår på hånden og i nakken, der var brud på nakkehvirvlen, og en tand var flækket.

De 11 bandemedlemmer har hele tiden nægtet grov vold, mens enkelte har erkendt almindelig vold.